Hoppa till sidans innehåll

Covid


Vi agerar inte själva i denna situation utan följer de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt har en tät dialog med såväl Svenska Ridsportförbundet som Riksidrottsförbundet. Givet denna situation kan vårt utbud och rekommendationer snabbt komma att förändras, alla berörda meddelas då.

(Uppdaterad 22 december) Här hittar du information om hur coronapandemin påverkar ridsporten. 

- Det är glädjande att vi kan presentera uppdaterade rekommendationer för vår ridskole- och tävlingsverksamhet, säger Ulf Brömster, ordförande i förbundsstyrelsen.
- Det är ett resultat av intensivt arbete tillsammans med Riksidrottsförbundet.

2020-12-22 Förbundsstyrelsens tidigare beslut kvarstår om att ridskoleverksamheten kan fortgå utifrån en rekommendation att, i möjligaste mån, anpassas till max 8 ridskoleryttare per grupp för elever födda 2004 eller tidigare. Grupper med barn och unga under 15 år berörs inte av rekommendationen, inte heller ledare, ridlärare eller annan personal. Läs mer

2020-12-22 Från och med 25 januari 2021 tillåts tävlingar för de ryttare födda 2004 eller tidigare som utövar yrkesmässig idrott, samt för barn födda 2005 eller senare. Övriga tävlingar ställs för närvarande in till och med den 30 juni. Förbundsstyrelsen har reviderat definitioner av yrkesmässig idrott och enstaka tävlingar, samt rekommendationer angående träningsformen pay & jump/ride/cross/drive/öppen bana. Läs mer 

Från och med den 14 december till och med 30 juni gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Från och med 25 januari 2021 tillåts tävlingar för de som utövar yrkesmässig idrott samt för barn födda 2005 eller senare. Detta som en följd av Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter och nationella allmänna råd från och med 14 december. Övrig tävlingsverksamhet är inställd till och med 30 juni 2021, eller tills nya besked kommer från myndigheterna.

Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt. Distrikt och föreningar ska följa rekommendationer och råd från myndigheterna. Förändringar kan komma snabbt, och alla måste ta eget ansvar för att hindra smittspridning. 

Folkhälsomyndighetens nationella och allmänna råd från den 14 december 2020 (pdf)

HÄR uppdaterar Folkhälsomyndigheten information per distrikt/region

Tänk också på att även om du själv inte har symptom, kan någon i din närhet vara smittad.
HÄR finns Folkhälsomyndighetens rekommendationer om hur du ska göra om du eller någon i ditt hushåll eller i din närhet blir sjuka.

RF:s rekommendationer vid bekräftad smitta i förening

Ridskoleverksamhet och enskild träning

Förbundsstyrelsen rekommenderar att ridskoleverksamheten i möjligaste mån anpassas till max åtta ridskoleryttare per grupp för elever födda 2004 eller tidigare. Grupper med barn och unga under 15 år berörs inte av rekommendationen, inte heller ledare, ridlärare eller annan personal. Rekommendationen gäller från och med den 27 november fram till den 30 juni 2021. Nya beslut kan tas beroende på utvecklingen i samhället. Läs mer HÄR

De råd och rekommendationer som tidigare tagits fram för ridskolorna förtydligas och förstärks. Du hittar dem HÄR 

Uppdaterad: 20 NOV 2020 09:15 Skribent: Pernilla Werder
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Trolleholms RF - Ridsport
Margareta Sjödin, Sonarp 750
26868 Röstånga

Besöksadress:
Gryttinge
26890 Svalöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info.trolleholm@gmai...

Se all info